TK Písek

Mládežnické turnaje, schůze výboru, Koleňák

Události halové části roku

V listopadu byl pod vedením Pavla Kroupy uspořádán Halový okresní přebor starších žáků. Celkovým vítězem dvouhry se stal písecký David Šíp. V prvním kole si poradil s píseckým svěřencem Pavlem Suchomelem. V dalším kole porazil milevského tenistu Jana Švejdu a ve finálovém utkání přehrál 6:2 6:1 Adama Kořínka, který hraje za TK Ostrovec. Finalisté dvouhry Šíp s Kořínkem vybojovali i vítězství turnaje ve čtyřhře.

Následující měsíc se pod vedením Dominika Pešla konal Halový okresní přebor dorostenců. První nasazený Richard Žahour obhájil roli favorita, když postupně porazil svoje písecké spoluhráče. V prvním kole vyhrál nad Ondřejem Konfrštem, poté nad Antonínem Haškem a ve finále přehrál Petra Stichenwirtha. Vítězi čtyřhry se stali rovněž finalisté dvouhry, spoluhráči Žahour a Stichenwirth.

V novém kalendářním roce se 24.1. sešel výbor TK Písek ke zhodnocení uplynulého roku. Projednávala se například nadcházející letní sezóna a možné novinky, které by mohly zase o kousek vylepšit atmosféru v klubu. Členové TK byli informování zápisem ze schůze prostřednictvím emailu. Jednotlivá témata budou otevřena na blížící se členské schůzi, kam jsou srdečně všichni zváni.

Co se týká rekreačních tenistů z TK Písek, tak ti nezahálí ani v zimní části roku a schází se každý měsíc k tradičnímu turnaji čtyřher nazývanému Koleňák. Organizátor turnaje před zahájením zápasů sestaví sedm párů s předpokladem srovnatelné výkonnosti, aby možnost výhry byla otevřená všem.
Hraje se systémem každý s každým, tedy šest zápasů na čas 25 minut, přičemž remíza je možná a je ohodnocena po jednom bodu pro obě z dvojic. Vítězem se stává pár s nejvíce body. Velkou motivací, která často hráče svazuje, je nebýt posledním párem, který získává ostudného putovního „Pípáka“ – je s ním focen a založen do archivu. I v sobotu 10.2.2024 proběhl v přátelském soutěžním duchu tento turnaj, který vyhrál pár Pavel Buršík a Jiří Konfršt.

Koleňák 10.2.2024